Популярне

Донецький парк кованих фігур

Донецький парк кованих фігур - парк зі скульптурними композиціями, викованими з металу.
Знаходиться у Ворошиловському районі Донецька, в сквері біля Донецького міського виконкому. Відкритий в 2001 році. Тут щорічно проводиться міжнародний фестиваль ковальської майстерності. Кращі роботи залишаються в парку як подарунок місту. Поруч розташувалася галявина казок, на якій стоять вирізані з липи та граба цільні дерев'яні скульптури казкових героїв.


 У 2001 році в парку встановили перші 10 кованих фігур. У 2002 році в парку встановили ще 19 кованих фігур. У 2002 році в парку встановили «Українську альтанку» та альтанку «Чотири дракони». У 2004 році в парку встановили «Альтанку закоханих». У 2005 році в парку з'явилася алея «Знаки зодіаку»

Пройшов 7-й міжнародний фестиваль ковальської майстерності. У рамках фестивалю відбувся 1-й чемпіонат України з ковальського багатоборства. Тури змагання: розпалювання горна до температури горіння сталі, витяжка заготовки, закручування кінця заготовки в шайбу, зав'язування вузла, виготовлення кільця, ковальська зварка, виготовлення заготовки для гайки під ключ. У 2006 році в парку з'явилася алея казкових персонажів. Був встановлений «Букет майстрів». Пройшов 8-й міжнародний фестиваль ковальської майстерності. У 2007 році в парку налічувалося 64 роботи.


Алея знаків зодіаку з'явилася в парку в 2005 році. Являє собою 12 кованих фігур символів знаків зодіаку:
Овен - автори Д. Тілінін і А. Тарабанов, Донецьк, Телець - виконаний ПП «Опал», Донецьк, Близнюки - автор С. Козик, Донецьк, Рак - виконаний київським заводом художнього кування «Тантьєма», Лев - автор Євген Єрмак (УКП «Гефест»), Діва - автор С. Прудник, Донецьк, Ваги - автори Сергій Полуботько і Михайло Зарицький, Скорпіон - автор Віктор Бурдук (УКП «Гефест»), Стрілець - автор П. Малочінскій, Донецьк, Козеріг - автор В. Куліченко , Донецьк, Водолій - автор С. Каспрук, Донецьк, Риби - виконаний ПП «Ренесанс» з Олександрії.

 Алея казок з'явилася в парку в 2006 році. Являє собою 12 кованих фігур персонажів казок: Колобок, Дюймовочка, Самоделкин, Лісовичок, Голова Святогора, Щука, Джин, Муха Цокотуха, Пан Коцький, Піноккіо, Молодильна яблуня.

Наше

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією