Популярне

Як знайти хорошого перукаря?

Жодна жінка не уявляє свого життя без відвідування салону краси. Це своєрідний ритуал,  що допомагає стежити за красою і забезпечує впевненість у власній неповторності.

І догляд за волоссям в цьому випадку займає лідируюче місце. Підстригти, підфарбувати, підібрати зачіску - усе це не прості слова, а необхідність. Проте на шляху до досконалості багато хто з нас стикається з серйозною проблемою, а точніше, вибором перукаря, здатного зрозуміти наші бажання і вміло втілити їх в реальність.
Як не крути, а відшукати по-справжньому хорошого майстра  - завдання досить складне. Не дивно, що рідко хто з жінок може похвалитися «особистим» майстром, що розуміє її з пів слова. Більшості ж доводиться зіткнутися не з однією зіпсованою зачіскою і непідходящою стрижкою, поки той єдиний і неповторний майстер таки відшукається. Але якщо знати деякі секрети, можна помітно прискорити пошук і отримати приголомшливий результат.
Як знайти хорошого перукаря: поради
1. Напевно серед читачок знайдеться немало тих, хто завжди звертає увагу на вік майстра. Мовляв, який досвід може бути у дівчинки, що більше нагадує підлітка, ніж професійного перукаря?! Можливо, ніякого. Проте по-справжньому вмілими майстрами не стають, ними народжуються. Ось чому жінка середнього віку, що має за плечима десятирічний досвід роботи в салоні, може підстригти набагато гірше, ніж молоденька дівчина, що тільки-но розпочала свою кар’єру, але ще з дитинства заплітала лялькам незрівнянні косички.
2. Ще одна «обманка», що прекрасно збиває з пантелику клієнток салонів, - наявність сертифікатів і дипломів у тих або інших майстрів. Безумовно, фахівець, що отримав їх, знає толк у своїй справі, проте і це не може гарантувати наявність в ньому тієї іскорки, яка вкрай потрібна хорошому перукареві. Крім того, слід пам’ятати, що справжній професіонал, який підкорив суддів багатьох конкурсів і пройшов практику у кращих фахівців перукарської справи, знає собі ціну, і ні за що не стане марнувати свій час в салоні на околиці міста.
3. Пам’ятайте, що по-справжньому високий фахівець повинен виглядати відповідним чином. Прийшовши в салон, постарайтеся придивитися до співробітників, що знаходяться там. Перукар повинен виглядати «на всі сто» - від манікюру до одягу. Зовнішній вигляд майстра набагато краще за слова розповість про його смаки і ставлення до прекрасного.
4. Хороший перукар обов’язково повинен прислухатися до побажань клієнта, проте ніколи не втілить в реальність його задумку, якщо та здатна зіпсувати зовнішність. Не буде хороший фахівець і лукавити, даруючи клієнтам компліменти, що не мають нічого спільного із реальністю. Приміром, якщо у жінки, що прийшла в салон, волосся знаходиться в досить плачевному стані, справжній фахівець ніколи не стане співати в її  адресу диферамби. А ось виправити ситуацію обов’язково постарається!
5. Напевно, важко посперечатися з тим, що перукарі - свого роду психологи, що вислуховують історії клієнтів. І це, до речі, є невід’ємною частиною їх роботи. Вся річ у тому, що спосіб життя клієнта, його характер і відношення до моди можуть допомогти майстрові вибрати для нього відповідну стрижку, колір волосся або зачіску. А це важливо в роботі професіонала. Ось чому похмурий, вічно невдоволений життям і мовчазний перукар не вартий Вашої уваги!
Якщо вам ніяк не вдається відшукати гідного майстра, а походи в салон давно нагадують тортури, що неодмінно супроводжуються слізьми після виходу із закладу, обов’язково дослухайтеся до наших порад. Звичайно, можна звернутися по допомогу до знайомих, особливо якщо ті не перестають хвалити своїх майстрів, але зайва пильність все ж не завадить. І пам’ятайте, що знайшовши відповідного перукаря, який прекрасно «дружить» з вашим волоссям, не варто шукати йому заміну. Майстер, здатний подарувати жінці виконання її маленької мрії, безперечно заслуговує вищих похвал.
 

Оксана Москалюк
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією