Популярне

Порошенко зробив попередження бойовикам і Москві

Президент України Петро Порошенко розкритикував наміри бойовиків ЛДНР провести псевдовибори у квітні і попередив, що якщо це станеться, то на Росію чекають нові санкції, повідомляє КНК Медіа.

Президент України Петро Порошенко закликав США спільно з партнерами в Європі докласти всіх зусиль для забезпечення чіткого та неухильного виконання Мінських домовленостей із врегулювання ситуації на Донбасі Росією та бойовиками.

Про це він сказав сьогодні на зустрічі з делегацією Конгресу США у складі сенаторів Джин Шахін, Ричарда Дурбіна та Елізабет Воррен, повідомляє УНІАН.

Глава держави висловив вдячність сенаторам за послідовну підтримку України у справі надання важливої допомоги з протидії російській агресії та подолання економічних викликів.

Президент поінформував американську сторону про ситуацію на Донбасі, зокрема, про припинення вогню та досягнення домовленостей щодо скасування псевдовиборів. Однак, наголосив Порошенко, на жаль, немає інших позитивних сигналів та результатів, зокрема, щодо забезпечення повного доступу інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та звільнення заручників і незаконно ув’язнених, включно з льотчицею Надією Савченко та режисером Олегом Сенцовим.

Він також засудив нові плани ватажків так званого керівництва ДНР/ЛНР щодо проведення місцевих псевдовиборів у 2016 році.

За словами президента, дата місцевих виборів буде визначена після ухвалення Верховною Радою України відповідного закону на основі українського законодавства та з урахуванням стандартів ОБСЄ/БДІПЛ.

«Чергові фантазії та шантаж бойовиків можуть обернутися новими санкціями для Москви», - попередив глава держави.

У зв’язку з цим Порошенко закликав США спільно з партнерами в Європі докласти всіх зусиль для забезпечення чіткого та неухильного виконання Мінських домовленостей Росією та бойовиками.

«Кремль має зрозуміти, що за порушення Мінських домовленостей та режиму припинення вогню доведеться заплатити ще більшу ціну. Трансатлантична солідарність та реакція мають бути ефективними», – підкреслив Порошенко.

Сенатори привітали останні кроки щодо деескалації ситуації на Донбасі, передусім досягнення режиму припинення вогню та поступове відведення озброєнь від лінії розмежування, та висловили сподівання на повне виконання всіх домовленостей російською стороною.

Порошенко обговорив із сенаторами можливості активізації українсько-американської співпраці у питаннях посилення обороноздатності України, стабілізації економічної ситуації в країні, а також впровадження внутрішніх реформ, у тому числі в рамках реалізації стратегії боротьби з корупцією.

Президент поінформував про втілення реформ, зокрема, реформування прокуратури та судової системи. Сенатори наголосили на важливості того, що люди мають відчути перші результати реформ та демократичних перетворень.

Нагадаємо, 2 жовтня під час переговорів у Парижі керівники Нормандської четвірки – України, Німеччини, Франції та Росії заявили про неприпустимість проведення псевдовиборів бойовиками. Було домовлено, що місцеві вибори повинні відбутися за українським законодавством.

6 жовтня, ватажки бойовиків заявили про перенесення псевдовиборів, які повинні були відбутися 18 жовтня і 1 листопада, на наступний рік.

11 жовтня ватажок ДНР Олександр Захарченко підписав наказ про призначення псевдовиборів на 20 березня, однак уже ввечері іншим наказом переніс їх на 20 квітня.
 

Савицький Валерій
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією