Популярне

Експерт: Україну можуть знищити за 5 років

Київ подає зустріч Нормандської четвірки в Парижі 2 жовтня як перемогу і крок до остаточного припинення війни на Донбасі. Однак є й інший бік медалі — амністія бойовиків на Донбасі та особливий статус окупованих територій можуть коштувати Україні державності, повідомляє КНК Медіа.

В тому, що Україна не погодилася прийняти нові закони по Донбасу, на яких в Парижі наполягала Росія, немає особливих підстав для радості. В цьому переконаний політичний експерт Тарас Завгородній.

«Не бачу підстав для радості. В Мінських угодах, підписаних Порошенком, і так прописано, що ми погоджуємося на амністію, спеціальний статус, «народну міліцію» і поліцію на Донбасі. Погоджуємося на те, що там спочатку повинні відбутися вибори, а потім все інше, зокрема, встановлено контроль над кордоном. Тобто незрозуміло, що ми реально відстоюємо, якщо вже є те, чого хоче Росія. Нехай не в ідеальному варіанті, як вона б цього хотіла », - сказав експерт в коментарі Gazeta.ua.

На його думку, зовнішній тиск на Україну може викликати конфлікти всередині українського суспільства.

«Єдиним виходом є проведення референдуму про визнання частини Донбасу окупованою й відділення її від решти України. Або треба вводити блокаду і визнавати, що це не наша територія. Такий рішучий крок може врятувати українську державність. Оскільки те, що нам нав’язують Росія, Франція та Німеччина знищить нашу державність протягом п’яти років. Наприклад, вони хочуть, щоб ми визнали «народною міліцією-поліцією» тих, хто вбивав українських патріотів. Тобто терористи не отримають покарання. Це викличе обурення всередині українського суспільства аж до військового перевороту».

Як повідомляло КНК Медіа, під час зустрічі 2 жовтня лідери країн Нормандської четвірки в Парижі домовилися про послідовність виконання пунктів Мінських угод та про ряд законів по Донбасу. За словами Ангели Меркель, досягнута домовленість про прийняття закону про вибори на Донбасі, закону про особливий статус Донбасу, закону про амністію.

За результатами зустрічі, псевдо вибори в ДНР та ЛНР 18 жовтня та 1 листопада мають бути скасовані, а всім кандидатам має бути наданий імунітет на час балотування.

Однак влада так званих «Луганської та Донецької народних республік» відмовилися скасувати псевдовибори і заявила про перенесення їх на наступний рік.
 

Савицький Валерій
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією