Популярне

Світовий банк озвучив невтішний прогноз для України

У 2016 році інфляція в Україні перебуватиме на рівні 20 %.
 

«На 2016 рік прогноз становить 20 %, враховуючи підвищення тарифів і очікування бізнесу за опитуваннями, які проводив Національний банк», – повідомила економіст Світового банку в Україні Анастасія Головач, пише УНІАН.

Згідно з матеріалами Світового банку, за підсумками поточного року індекс інфляції складе 50 %, в 2016 році - 23,4 %, у 2017 році - 9,9%, у 2017 році - 7 %.

Раніше Національний банк України поліпшив прогноз щодо інфляції, очікуючи уповільнення зростання індексу споживчих цін до 44 % на кінець 2015 року та до 12 % - на кінець 2016 року.

За інформацією НБУ, поліпшення прогнозу обумовлено відносною стабільністю на валютному ринку та подальшим зниженням залишкових ефектів девальвації гривні.

Також цьому сприяє проведення досить жорсткої монетарної політики, зниження цін на світових продовольчих і сировинних ринках і слабка економічна активність.

Додамо, що наприкінці вересня Світовий банк (СБ) переглянув прогноз економічного спаду в Україні на поточний рік у бік різкого погіршення – до мінус 12 % ВВП. Про це повідомлялося в програмних документах, підготовлених у зв’язку з виділенням Україні наприкінці серпня позики на $500 млн, повідомляє ТАСС.

У квітні нинішнього року СБ давав більш легкий прогноз – мінус 7,5 %, а в січні – мінус 2,3 %.

У коментарях до поточної ситуації вказується, що «після поглиблення у першому кварталі 2015 року, спад у другому кварталі став трохи більш помірним». У цифрах це мінус 17,2% за перший квартал та мінус 14,7% - за другий. Таким чином, падіння за перше півріччя в середньому становило мінус 16 %.

«Спад охопив усі сектори, включаючи сільське господарство. Промислове виробництво за перше півріччя зменшилося на 20,5 % – через затяжний конфлікт на індустріальному сході (країни)», - констатують експерти Світового банку.

При цьому автори документа прогнозували, що у другому півріччі поточного року темпи спаду повинні були сповільнитися «завдяки низькій статистичній базі (з урахуванням глибокого спаду в другому півріччі 2014 року)».

Інфляція, як очікується, прискориться в 2015 році і буде залишатися порівняно високою в 2016 році через зростання тарифів.
 

Савицький Валерій
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією