Популярне

Народний артист України Василь Зінкевич відсвяткував День Незалежності разом із бучачанами на Тернопільщині

З нагоди 25-ї річниці Незалежності України до Бучача приїхав Василь Зінкевич.

Святкування розпочалося Богослужіннями за мир в Україні у храмах Бкчача ще о 10 годині. У цей же час, у приміщенні ресторану "Водограй", стартував відкритий міжрайонний турнір із шахів "Бучач - 2016". Урочистості та тематичний концерт "З Україною в серці" потішили глядачів вже опівдні. На свято зібралися всі: і великі, і малі, і мер м. Бучача, і голова районної державної адміністрації, і.... одним словом - всі. Для дітей діяла ігрова кімната, у повітрі витав запах солодкої вати і кави, "пластуни" продавали тістечка, у військовому куточку збирали і розбирали зброю, виставка вишиваних сорочок та виробів ручної роботи тішила око.  Відкривала концерт народна академічна хорова капела Бучацького районного будинку культури. Потім на сцену вийшла заслужений працівник культури України Марія Кривко. А далі один за одним почали виступати: народний аматорський вокальний ансамбль "Вікторія", Назар Волошинський, Вікторія Зінська, народний аматорський вокальний ансамбль інструментальної музики "Опус" районного будинку культури, на акордеоні грав Іван Яцків, дивував майстерністю виконання квартет піаністів (Соломія Саламанюк, Вадим Рогатинський, Іван Качур, Світлана Кривко), солістка Передмістянського будинку культури Оля Яворська, народний аматорський ансамбль "Бучачани" районного будинку культури, Хореографічний колектив "Спалах" Бучацького аграрного коледжу подільського університету, Наталія Музичук, хоровий колектив"Надвечір’я", зразковий ансамбль народної музики "Гудаки", дует "Зорепад", Лілія Бойко, тріо бандуристів Бучацької дитячої музичної школи, Марія Салевич, вокальний дует "2Д", Андрій Стефанюк, Юлія Сурмяк,  хореографічний колектив "Барви", оперним співом здивувала Фатіма Чергінзія, хор працівників культури Бучацького району.

А от з народним аматорським фольклорно-етнографічним ансамблем "Лемковина" трапилася незвичайна історія. Виконавці повинні були вийти на сцену приблизно у середині концерту, але чи їх пропустили, чи так склалася доля, і ансамбль виступав у кінці. Оскільки все урочисте дійство трохи затягнулося, сам концерт теж тривав довше, ніж було заплановано. О 15 годині до глядачів вже повинен був співати Народний артист України Василь Зінкевич. Але, от біда, вже близько половини четвертої, а на сцені ансамбль "Лемковщина". На здивування виконавців і глядачів після першої пісні, на сцену піднімаєтьмя Василь Зінкевич і розпочинає концерт.

Співак із усмішкою виходить до публіки. Обличчя випромінює задоволення вже лише від того, що він на сцені. Виконавши кілька композицій, вітається із глядачами, шанобливо відгукується про місто і називає його "перлиною України". "Тут є щось таке, що співається легше", - говорить артист. Далі звучать відомі пісні. Незважаючи на поважний вік, співак з шаленою енергією підтанцьовує та усім тілом переживає кожне проспіване слово. Як виявилося під час концерту, народний артист України приїхав до Бучача на запрошення Петра Гадза, з яким вони разом заспівали в дуеті.

На завершення, Василь Зінкевич запросив не сцену ансамбль "Лемковщина" і вони виконали "Червону руту". Потім мер міста Йосиф Мосціпан та голова районної державної адміністрації Віталій Бебих подякували артисту за такий чудовий виступ, а керівник ансамблю "Лемковщина" Ганна Ковалишин подарувала виконавцені вишиту ікону Матері Божої з Ісусом.

Ще довго лунала музика у міському сквері, адже глядачі не хотіли відпускати Василя Зінкевича. А він пообіцяв, що приїде до Бучача ще.

 

Юлія Лесів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією