Популярне

Міський транспорт та дороги, добираємось до лікарні

 В звичайний час зовсім по іншому реагуєш на подорож у міському транспорті, тепер же підходиш до даного питання з пересторогою, адже на тобі  відповідальність не лише за власне здоров’я.  Своїми враженнями поділилась моя знайома Світлана.

 Ну десь підкинуло на ямці, десь водій так поспішав переїхати на зелене світло, що гальмував в останню мить, всі ці незручності бентежили та швидко забувались. На власному досвіді переконуєшся, що найбільше увагу жінка починає звертати тоді, коли це стосується не лише її, але і майбутньої дитини. Починаючи з дня стачі на облік, жінка має відвідувати лікаря кожні два тижні, а наприкінці кожен тиждень, навіть, не враховуючи те,  що ще потрібно здавати аналізи нескінченну кількість разів та відвідувати інших спеціалістів - це приблизно 17 візитів. Кожна мама, яка вже пройшла даний етап зрозуміє, що цифра набагато більша. Відверто пощастило тим, хто проживає близенько до поліклініки, зрештою, якщо відстань можливо подолати пішою ходою, напевно, все ж краще пройтися. Добирання ж маршруткою не досить комфортне і безпечне, зранку особливо пильно потрібно слідкувати щоб вас не задавили, вдень же ситуація трохи покращується. Проте сідати можна лише на передніх місцях, стверджує пані Світлана, в задній частині взагалі не рекомендується, інколи там підкидає так, що можна не лише дитину втратити, але й усі внутрішні органи.  Безпечніше просто постояти, але міцно триматись за поручень. Відверто співчуваю тим, хто має проблеми із виношуванням, таке підкидання зовсім ні до чого.

Дуже хочеться вірити, що благоустрій нашого міста завжди буде на порядку денному і у питанні стосовно доріг та міського транспорту ми хоча б трохи наблизимось до європейських стандартів. Вже прийшла пора не тільки засипати ямки, а і робити якісні дороги. Давайте почнемо дбати не лише за себе, щирі побажання усім: чиновникам - завжди цілеспрямовано використовувати кошти, працівникам дорожніх служб – на совість виконувати свою роботу та водіям міського транспорту – не забувайте про те, що ви перевозите людей.

Тіна Теремок
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією