Популярне

Всеукраїнські змагання з радіозв’язку на коротких хвилях та зі швидкісної радіотелеграфії, завершились на Херсонщині

06-10 серпня 2015 року у місті Херсоні на базі Херсонського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулися вже традиційні Всеукраїнські змагання юних радистів  віком до 19 років з військово-прикладних видів спорту – радіозв’язку на коротких хвилях та зі швидкісної радіотелеграфії, яка являє собою швидкісний прийом та передачу знаків телеграфної азбуки Морзе.

В сьогоднішніх військових колізіях цей напрямок знову набуває своєї актуальності.

Юні радіоаматори змагались у проведенні максимальної кількості радіоконтактів між собою за певний час (1 годину) за допомогою мікрофона та з використанням телеграфної азбуки Морзе. Після тесту хлопці та дівчата склали звіт та здали його на перевірку у суддівську бригаду, яка й визначає, хто швидше та правильно, без помилок, прийняв та передав потрібну інформацію. У житті ці вміння бувають дуже потрібні, особливо під час військової служби: воїни-зв’язківці забезпечують надійний зв’язок та ефективне управління військовими підрозділами на навчаннях та у боях. Випускники гуртків радіоспортивного напрямку зараз виконують свій громадянський обов’язок захисту територіальної цілісності України. За рішенням суддівської колегії переможці змагань нагороджуються Кубком, який вручають переможцю, дипломами Українського державного центру позашкільної освіти та медалями відповідних ступенів.

Серпневі змагання проводились на території мальовничого лісового масиву, де розташована учбово-тренувальна база Херсонського відділення Ліги радіоаматорів, яка кожного року гостинно відчиняє свої двері для юних зв’язківців України та виступає незмінним спонсором радіоспортивних змагань. Хлопці та дівчата у вільний час, окрім дружнього спілкування та обміну досвідом, змогли відкрити купальний сезон на цілющому солоному озері, що розташоване поруч. Адже сонце, лісове повітря та озерна вода позитивно впливають на здоров’я дітей. Це особливо важливо перед початком нового навчального року.

З першого ж дня лідерство у змаганнях захопили минулорічні чемпіони - представники Херсонщини. Данило Скорик більше за всіх зробив радіозв`язків у мікрофонному турі, друге місце у представника з міста Рівне Тараса Павелко. Киянин Андрій Моісеєнко отримав бронзову медаль. На змаганнях зі швидкісної радіотелеграфії (прийом та передача на телеграфному ключі знаків азбуки Морзе) Андрій виборов срібну медаль.

І ще одна киянка, вихованка палацу дітей та юнацтва - Юлія Король принесла у копилку команди три бронзові медалі за участь у відкритому чемпіонаті України з радіозв’язку на коротких хвилях.

Наступні змагання юних радистів відбудуться у Луцьку на Волині 20 вересня.

На фото Андрій Моісеєнко і Юлія Король
 

Костилєва Наталія
Всі статті автора

Херсон

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією