Популярне

У метрополітені відбулися навчання

На ст.м. «Пушкінська» сьогодні, 17 травня, відбулися тактико-спеціальні навчання. Як повідомили в штабі з ліквідації пожежі, метою навчань була організація дій працівників метрополітену в разі виникнення пожежі в рухомому потязі. Рятувальні роботи проводили і пожежу гасили підрозділи МНС.

У навчаннях узяли участь особовий склад і техніка Харківського гарнізону МНС, а також працівники міліції, газової служби, енергетики, представники комунальних служб міста, медики.
Згідно з легендою навчань, машиніст поїзда, який рухався від ст.м. «Університет» до ст.м. «Пушкінська», отримав повідомлення про займання в третьому вагоні потягу. Машиніст вивів потяг на ст.м. «Пушкінська», де черговий станції вжив заходи для знеструмлення контактної рейки і переключення всіх ескалаторів на підйом. Чергові організували евакуацію пасажирів, проте семеро людей дістали травми і не змогли самостійно евакуюватися. За участю рятувальних підрозділів, керівного складу ГТУ МНС, відділень МНС, швидкої допомоги, мобільної лабораторії міської санепідстанції, пересувної бази газодимозахисної служби, відділення гірничорятувальної служби через 25 хвилин порятунок і евакуацію пасажирів та обслуговуючого персоналу закінчили, пожежу локалізували. Через 45 хвилин пожежа остаточно була ліквідована.
«Для проведення навчань обрано найглибшу станцію метрополітену - понад 70 метрів закладення. Під час навчань відпрацювали ситуацію із загорянням у вагоні потяга. Склад вивели на станцію, пасажирів евакуювали, постраждалим надали допомогу. Згідно з нормативними документами, дії підрозділів і служб під час навчання були слушними і продемонстрували, що ми готові до будь-яких надзвичайних ситуацій. За такої взаємодії між службами та комунальними підприємствами, яку ми спостерігали сьогодні, ми успішно впораємося», - заявив заступник директора Департаменту транспорту і зв’язку Євген Федорчук.
Заступник начальника Головного територіального управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту МНС у Харківській області полковник Сергій Чабань повідомив, що згідно з легендою в рухомому складі перебувало понад 200 чоловік, з них травмовані і отруїлися чадним газом сім пасажирів. У навчаннях брало участь 14 одиниць техніки МНС різного призначення, 75 чоловік особового складу.
Генеральний директор КП «Харківський метрополітен» Михайло Карамшук зазначив, що на підприємстві щомісячно проводять інструктаж і навчання з пожежної безпеки та надання першої медичної допомоги.

Пише www.city.kharkov.ua

Харків

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією