Популярне

Увага: чистка! Приводимо до порядку домашні килими

Практично в кожному будинку на підлозі є килими. Одні стелять їх з метою збереження паркету чи ламінату, інші – щоб не ходити по холодному, ще інші – з метою створення домашнього затишку.

Справді, килим є чудовою альтернативою: він красивий, практичний, а взимку можна не носити домашнього взуття. Проте, щоб зберегти його естетичний вигляд, його потрібно регулярно чистити. Як це зробити?
Традиційним методом чистки зараз вважається пилосос. Із його винаходом жити хазяйкам стало трішки легше. Не можна заперечити, що віник втратив своєї популярності. Ним добре змітати сміття з коридорних доріжок. Проте пилосос здатен впоратися тільки з пилом, дрібними смітинками та піском. Плями від вина, харчових продуктів, домашніх тварин тощо йому не під силу. Є, правда, миючі пилососи, але їхня вартість далеко не кожній сім’ї дозволяє придбати такий товар.
Для цього є перелік засобів, які завжди є під рукою і допоможуть вивести плями:
Нашатирний спирт. Якщо його розвести у відрі з чистою водою, додавши при цьому невелику кількість прального порошку, то ми отримаємо суміш, яка здатна впоратися з будь-якими плямами. Не втрачає своєї популярності й сода. Вона чудово справляється із різноманітними запахами, а також брудом, який ще «свіжий», тобто не встиг добре в’їстися у волокна килима. Все що потрібно – насипати на забруднене місце соди та залишити її на 30 хв. Опісля забрали її залишки щіткою чи пилососом.
На відміну від соди, лимонний сік виводить давно засохлі та стійкі плями. Нанесіть його на пляму й залиште на кілька годин. Завершуйте «операцію» щільним промиванням водою. Не забудьте добре висушити килим!
Сніг. Мабуть кожен з нас у житті спостерігав взимку картину, як люди виносили килими й намагалися чистити їх усіма доступними їм способами: хлопавкою, щітками, палицями та ін. Сніг справді добре очищає килими, які мають довгий ворс. Холодна вода також виводить з них плями. А якщо килим тривалий час піддавати впливу холодних температур, то можна позбутися пилових кліщів.
Народні засоби хоча й доволі дієві, та, на жаль, не завжди дають очікуваного результату. Якщо Ви не вивели пляму з першого разу, то краще не мочіть килим вдруге, бо за умови, якщо Ви його добре не просушите, він почне тухнути й у приміщенні з’явиться неприємний запах. Якщо килим елітний, то найкращим варіантом буде не дорога побутова хімія з магазинів, а хімчистка, оскільки Ви ризикуєте підібрати не той засіб, розвести його не з тією концентрацією, зрештою – зіпсувати розкішний виріб. Краще заощадити кошти й заплатити за професійне чищення, де килим одразу просушать, аніж потім шкодувати за назавжди втраченим естетичним виглядом покриття, яке так гармонійно вписувалося у Ваш інтер’єр!
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією