Популярне

Очищаємо легені

 Зазвичай дана тема хвилює людей, які мають хронічні захворювання, пов’язані з легенями (бронхіт, астма, пневмонія тощо). Проте, якщо Ви хочете навчитися краще стежити за власним здоров’ям – неодмінно прочитайте статтю. Курцям також рекомендуємо кидати свою шкідливу звичку.

Для того, щоб покращити дихальний процес, потрібно покращити вентиляцію повітря в своєму приміщенні, стежити за показниками вологості в кімнаті, виконувати певні інгаляції та намагатися очистити власні легені від зайвого мокротиння. Через деякий час будуть помітні позитивні зміни.
Навчіться робити інгаляції. Це метод лікування, під час якого потрібно глибоко вдихати пари з відвару лікарських рослин. Часто в рідину, що парує додають різноманітні розчини та використовують при захворюванні дихальної системи, особливо у дітей. Інгаляції також допомагають курцям, які прагнуть очистити легені від тютюнового диму.
Для того, щоб провести таку процедуру, потрібно налити в каструлю води, попередньо додавши деякі лікарські рослини (ромашку, чебрець, евкаліпт тощо) та довівши її до кипіння. Коли вода почне парувати, її слід зняти з газової плити, віднести в надійне місце, де вона не перевернеться й не створить опіків. Опісля потрібно накрити голову рушником та злегка нахилитися над каструлею. Слід бути обережним: пара теж  дає опіки! Пар потрібно глибоко вдихати носом, закривавши то одну, то другу ніздрю почергово.
Видалити мокроту з легень, наявність якої найчастіше ми можемо відчувати вранці після сну можна, дотримуючись рекомендації:
а) за допомогою чашки з носиком потрібно промивати ніздрі. Особливо воно ефективно, якщо Ви відчуваєте, що маєте залишки нежитю, який опускається на легені;
б) якщо мокрота знаходиться глибоко в легенях, то виключіть зі свого раціону молоко й усі інші молочні продукти, вироби з борошна. Вони посилюють утворення мокротиння.
Навчіться правильно дихати. Здається, алогічне твердження, оскільки хто не вміє правильно дихати?! Насправді, людина вдихає рівно ту кількість повітря, яка потрібна їй, щоб вижити. Це не зовсім здорово, оскільки якість дихання впливає не тільки на стан легень, але й на усі інші органи, зокрема на головний мозок, який може страждати від кисневого голодування. Для того, щоб правильно дихати, полюбіть різного виду медитації. Заплющіть  очі,  розслабтесь та глибоко вдихайте. При цьому намагайтеся задіяти живіт, груди, діафрагму.
Також важливо провітрювати кімнату перед сном. Якщо врахувати, що повноцінний сон людини складає близько 8 годин, то слід забезпечити, щоб третин свого життя Ви дихали свіжим повітрям.  Можна також залишати відкриту кватирку на ніч. Уникайте у кімнаті, в якій спите вологості та зайвих неприємних запахів.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією