Популярне

Медичне пояснення тому, чому Ви полюбляєте спати в носках

Лягаєте спати в носках тому, що почуваєте себе в них комфортно? Спершу одягали, щоб зіргітися, але тепер – це звичка? Здається, нічого поганого в цьому немає. Якби не декілька «але».

Насправді, лікарі не рекомендують засинати в шкарпетках. Річ у тім, що так підсилюється робота потових залоз, піт потрапляє на постільну білизну і є великий ризик утворення кліщів, що викликатимуть алергічні реакції. Якщо Ви ніяк не можете обійтися без носків, адже це єдиний спосіб заснути, то, можливо у вас погана циркуляція крові, внаслідок чого ноги постійно мерзнуть.
Лікарі давно склали перелік захворювань, які викликають бажання закутатися перед сном в теплий одяг, включаючи й ноги:
-    низький тиск. Саме гіпотоніки найчастіше страждають «нічним холодом»;
-    вегето-судинна дистонія. В організмі порушений тонус судин, а також внутрішніх органів, внаслідок чого кров погано циркулює по всьому організму, а до пальців ніг вона практично не доходить;
-    захворювання на зоб. Зниження функції щитовидної  залози теж впливає на тепло ніг. Якщо Ви часто відчуваєте за собою холодні мурашки й хронічну втому – їжте продукти, які багаті на йод, а також зверніться до лікаря;
-    курите? Паління викликає судинні спазми;
-    глисти також сюди причетні. Вони виділяють в людський організм токсини, які порушують його нормальну роботу і  впливають на тонус судин;
-    своєрідна будова тіла. Якщо Ви висока людина з тонкими кістками (одним словом – астеник), то ймовірно, що  Ви мерзнете частіше. Це зумовлено тим, що у Вас вузька грудна клітка, як наслідок – трішки менше за розмірами серце, якому важко забезпечити нормальне кровопостачання усьому організмові;
-    остеохондроз. Проблеми зі спиною часто провокують відчуття холоду. Сюди ж належить защемлення нервових клітин.
Психологи мають дещо інший погляд на сон у носках. Вони стверджують, що такі люди замкнені, вони відчувають прагнення тісного зв’язку з іншою людиною. Можливо, їм не вистачає міцних відносин, теплих людських обіймів. У такому випадку їм рекомендують частіше відвідувати салони краси (зокрема, педикюр). Щоб відчути тепло людських рук, потрібно пройти декілька сеансів масажу.
Натомість люди, які не те, що сплять без носків, але й полюбляють висувати ноги з-під ковдри, навпаки, більш впевнені в собі, не обмежені увагою та фізичною близькістю. Проте, такі люди ще й незалежні. Доволі часто відбувається так, що їм не потрібна чужа увага, вони прекрасно почуваватимуть себе, навіть провівши увесь тиждень на самоті. У стосунках такі люди більш відверті, вони нічого не приховують, намагаються бути відкритими.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією