Популярне

Коли низький гемоглобін

Гемоглобін виконує важливу роль у нашому житті. Основна функція його – це транспортування кисню із легенів до периферичних тканин  для того, щоб підтримати життєздатність клітин. Склад гемоглобіну: - альфа, - бета-ланцюги.

Якщо показник гемоглобіну низький це може призвести до порушення функцій організму. Низький гемоглобін небезпечний і це проявляється у:

1.    Анемії – зменшення кількості еритроцитів;
2.    Головна біль;
3.    Втома;
4.    Задишка

Причинами низького гемоглобіну виступає забруднене навколишнє середовище, харчування людини та її настрій. Наш спосіб життя призводить до позитивної або негативної дії на організм. Поганий настрій може призвести до депресії, що також позначиться в подальшому на життя нашого тіла.  Якщо ж було виявлено низький гемоглобін, то потрібно вжити певні заходи  для повернення його в норму. Зазвичай, радять вживати яблука, гранат, чорнослив, волоські горіхи, гречку. Вдаються і до народної медицини, яка також ефективно може допомогти в даній проблемі.

Чим же корисно вживати гранат?

I.    Він підвищує гемоглобін і для цього гранатовий сік потрібно вживати протягом двох місяців три рази на добу приблизно по 0,5 склянки.
II.    Якщо ж у нас поганий настрій, нервова система роз’ятрена тут також допоможе гранатовий сік.
III.    Як ми вже говорили екологія впливає на рівень гемоглобіну, тому при підвищеній радіоактивності варто вживати гранат.

Корисні властивості яблука:

•    Наявність аскорбінової та фолієвої кислоти;
•    Залізо;
•    Багатство яблук на калій, кальцій, фосфор.

Чорнослив – володіє енергетичною цінністю, призначається при залізодефіцитній анемії.

Гречка містить: залізо, йод, вітаміни В, Е, фосфор та багато інших корисних речовин. Вона покращує кровообіг, зміцнює імунітет.

Волоські горіхи в суміші з медом чудовий дует для підвищення рівня гемоглобіну. Таку композицію варто вживати кожен день по 100 грам.
Деякі народні рецепти для підвищення рівня гемоглобіну.

Шипшину ввечері залити кип’яченою водою і залишити на ніч для настоювання. Вранці потрібно даний настій процідити і додати в нього меду (чайну ложку). Пити до їди по кілька разів на день.

Дуже легко приготувати наступне: гречку сиру (1 стакан) змішати із кефіром (1 стакан) . суміш настоювати 12 годин. Вранці можна вживати + додавши меду. Або ж можливо просто гречану кашу перемолоти до утворення порошку і вживати три рази на день по одній столовій ложці.

Морква – вважається, що її ефективно вживати на ранніх стадія недокрів’я. варто натерти і змішати її з сметаною.

Трави: листя берези, кропива – залити окропом та настоювати близько години. Потім процідити і сюди ж додати буряковий сік – 0,3. Пити протягом дня за 20 хвилин до прийому їжі. Курс даного лікування становить вісім тижнів.

Або ж одну чайну ложку на стакан води заварити кропиву та пити даний настій протягом двох тижнів.

Можна власноруч приготувати сік з яблука та буряка і пити протягом двох тижнів.

Якщо у Вас низький гемоглобін – це не катастрофа. Просто прийміть міри для його підвищення, якщо хочете, щоб ваш організм функціонував на відмінно.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією