Популярне

Як тернополяни готуються до сезону ГРВІ

Смертельні ускладнення. Грип та ГРВІ - захворювання, про які варто пам'ятати, а до спалаху яких заздалегідь готуватись.

Поки на вулиці хороша погода - у міській поліклініці не надто людно. Наразі тут тернополяни, які скаржаться на звичну застуду. Пані Ганна розповідає, таки вирішила навідатись до сімейного лікаря, адже вже два дні у неї кашель, підвищена температура та головний біль. Зізнається, до медиків у таких випадках звертається не завжди, адже є прихильницею народної медицини. Медики ж кажуть, при такій погоді як зараз, із симптомами застуди пацієнти звертаються рідко. А про грип мова взагалі не йде. Хоча  минулого року, у цей час вже були зареєстровані випадки цього захворювання.  "З симптомами ГРВІ звертаються більше, ніж з симптомами грипу.

Симптоми ГРВІ це як правило хронічні фарингіти, які супроводжуються не високою температурою", - каже лікарка КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Натплія Качунь. Лікарі додають, найбільше ризикують захворіти на грип пацієнти із хронічними захворюваннями, діабетом та ті, хто працюють у багатолюдних місцях. Крім того, вкотре нагадують, аби вберегтись від  інфекцій слід вакцинуватись. І варто це робити саме в осінній період, починаючи від вересня. Процедура наступна - після огляду сімейного лікаря пацієнт купує вакцину. Аби вона подіяла, при її транспортуванні важливо пам'ятати про необхідну температуру зберігання.

У зимовий період 2019-2020 лікарі очікують на спалах грипу типів А і В. Ускладнення від них є однаково небезпечними. Тому медики вкотре закликають не зволікати із вакцинацією та дбати про власне здоров'я.

 

Емма Кец
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією