Популярне

Прийоми, які допоможуть будь-яке приміщення зробити візуально багатшим

 Ви досі переконані, що красивий інтер’єр потребує шалених грошей? Пропонуємо ознайомитися із декількома способами урізноманітнення та удосконалення домашнього простору, із застосуванням яких оселя набуде багатшого вигляду. Читайте далі в «Бізнес-область».

 Для того, щоб мешкати у «домі мрії» не потрібно вкладати безліч коштів. Треба тільки додати декілька елементів до інтер’єри, що створять ілюзію, наче наш кімнатами працювала бригада дизайнерів. 

1. Правильне освітлення. Зверніть увагу, в усіх фільмах, або будь-яких інших місцях, де Вам доводилося бачити дорогі особняки, в приміщенні завжди багато світла. Тому подбайте про те, щоб стіни були світлого кольору, штори на вікнах теж потрібно замінити на світліші, а в кімнаті встановити безліч світильників. Нотку вишуканості кімнаті придасть абажур, якщо він вдало підібраний під інтер’єр кімнати.

2. Живі квіти. Вишукана композиція з живих квітів помітно внесе шарм у кімнату. Дорченим буде їх розміщення на каміні, журнальному столику чи широкому підвіконнику. Зверніть особливу увагу на півонії, тюльпани, лілії та орхідеї. У весняну пору чудовим лементом декору слугуватиме бузок. Тільки пам’ятайте, що квіти можуть не тільки прикрасити Ваш кімнату, але  зіпсувати її тоді, коли вони зів’януть. Тому завжди стежте за свіжістю букета, вчасно міняйте воду та обрізайте стебла. Крім того, не зациклюйте свою увагу на дорогій ексклюзивній вазі, найкраще підійде висока ваза, виготовлена зі прозорого скла. Саме так уся увага акцентуватиметься на квітковій композиції, а не на її обрамленні.

3. Свіжі фрукти. Багатшою Вашу домівку, як не дивно, але зроблять свіжі, щойно вимиті фрукти. Розмістіть їх красивою композицією у велику прозору тарілку. Можна, наприклад, закцентувати увагу тільки на цитрусових: апельсини, лимони, мандарини, грейфрути, лайми тощо. Яскраві кольори цих фруктів внесуть нотку радості та грайливості у Ваш день. Однак стежте за їх свіжістю. Зів’ялі чи зігнилі фрукти одразу псують враження.

4. Уникайте безпорядку. Позбудьтеся «синдрому Плюшкіна». Ви ж, мабуть, не раз помічали, що в дорогих квартирах немає зайвих речей, стінок на всю стіну із забитими сувенірами полицями. Завжди викидайте у смітник усі непотрібні чи застарілі речі (окрім випадку, коли вони не несуть історичної, антикварної або родинної цінності). 

5. Добавте в інтер’єр певні архітектурні елементи, а також подбайте про текстиль. Саме тканина задає тон усьому приміщенню. Щоб зробити його багатшим, використовуйте бархат, шовк, шкіру та інші «благородні» матеріали.

6. Кольорова гамма. Коричневі, зелені та червоні кольори були модними в епоху Радянського союзу. Якщо Ви хочете модернізувати власну квартиру, тоді пам’ятайте, що білий колір – безпрограшний варіант. Але щоб біла квартира не виглядала доволі нудною, потрібно внести в неї певні яскраві корективи. До прикладу, повішайте на стіну картину одного кольору, розмістіть на підвіконня вазон у такому ж горшечку, а на ліжко постеліть покривало відповідного кольору. Головне, уникайте золотих елементів декору. Вуаля! 

7. Не забувайте про підлогу. Якщо у Вас вдома ковралін – негайно його позбудьтеся. У сучасних та багатих будинках основною ізюминкою є паркетна підлога. Що може бути елегантніше? Якщо Вам все ж таки досі подобається покрита підлога, то придбайте оригінальний килим, який можна розстелити в центрі кімнати, тим самим надавши їх оригінальності. Найкраще підійде однотонна структура, оскільки квітковий «прінт» давно вже не в моді. 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією