Популярне

Основні напрямки сучасної медицини

Все частіше в інтернеті появляють дискусії на теми охорони здоров’я та реформи щодо її фінансування. Міністерство охорони здоров’я на своєму сайті опублікувало статтю, щодо основних напрямків над якими вони будуть працювати протягом наступних трьох років у медичній галузі. На даний час, кожний із них має вже законодавче підґрунтя та покрокові дії для подальшої реалізації.

 Першочерговим напрямком є впровадження нової моделі щодо фінансування для первинної медичної допомоги. Зважаючи на це готуються в першу чергу зміни до бюджету оплати послуг у даному напрямку, але також розробляється нормативне підґрунтя, яке визначає основні завдання лікаря, правила надання первинної допомоги та відповідне її оснащення. Створення правових основ для цього є важливим етапом, як відзначає Міністерство охорони здоров’я, та на даному етапі над ним працюють. Ще одним нововведенням є бажання створити єдиного замовника медичних послуг, який буде національним. На їхній погляд це буде створений при МОЗ Департамент, який з часом стане центральним органом виконавчої влади. Крім цього, похвальним є бажання Міністерства охорони здоров’я автоматизувати обмін медичного спілкування та ввести єдину електронну систему реєстрації усіх медичних структур та усіх пацієнтів на первинному рівні. Для вторинної та третинної медичної допомоги планується впровадитися також нова модель фінансування, проте це буде наступним кроком та очікувати його варто у 2019-2020 роках. 
Ще одним напрямком розвитку сучасної медицини є розвиток госпітальних округів, для цього вже є розробка та затвердження інвестиційної програми. Також МОЗ нам обіцяє ввести методи розрахунків, які будуть чітко відзначати граничну ціну ліків, які відшкодовуються та обсяг їхньої вартості.
Досить багато смілих обіцянок із сторони Міністерства охорони здоров’я, проте вони є не досить складні у виконанні. Будемо чекати на результати, адже плани повинні реалізуватися на практиці.

 
 

Марійка Міньковська
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією