Популярне

Про деякі звички українців

Кожного дня ми стикаємось із одними й тими ж речами та вчинками. Деякі вчинки просто так нервують і виводять із рівноваги, що настрій поститься на весь день. Але з цим майже нічого не поробиш так робить більшість, яку важко перевиховати, бо це увійшло у буденні звички. Звичка – схильність людини повторяти певні дії. Розберемо топ українських дій, які варто виправити. 

Звичка №1 - виштовхувати людей із автобусів та маршруток. Наприклад, транспорт зупинився, прибув на кінцеву зупинку дії людей: обов’язково штовхати інших, типу пришвидшуючи вихід із автобусу, хоча такі дії не зрозумілі, адже всі вийдуть із даного транспорту. Те саме відбувається тоді, коли автобус прибуває на зупинку дії людей: швидко брати всі наявні сумки і ними розштовхувати інших, щоб зробити прохід до дверей і бути першим.
Звичка №2 – прорватися без черги до каси, лікаря. Таке можна спостерігати у касах супермаркетів чи автостанцій, або біля кабінетів у лікарнях. Звична фраза: «Мені лише запитати» і прорватись без черги, хоча кожному із нас потрібно запитати зробити огляд, але на це є свій час.
Звичка №3 – палити, вживати алкоголь у місцях де відбувається скупчення людей. Українці полюбляють палити на зупинках, викиду вати залишки не у контейнери для сміття, а краще мимо. Забруднення зупинок – це майже чи не улюблена справа невихованих людей. Ще краще, коли українці беруть із собою алкогольні напої у громадський транспорт. Випиваючи там, потім не знають де залишити пляшки, шукають різні методи (викинути через вікно, залишити під сидінням і тд.).
Мабуть це не весь перелік поганих звичок українців. Хочеться хоч якось звернути увагу на проблеми поведінки та культури людей. І щоб кожен із нас пам’ятав, що він не один тому, варто думати про інших. 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією