Популярне

Вартісні показники акцизної звітності

Відповідно до абзацу першого п. 2 розділу. І Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14 (далі – Порядок №14), особи, визначені ст. 212 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) як платники акцизного податку (далі – платник) складають та подають декларацію акцизного податку (далі – Декларація).
Додатки до Декларації є її невід’ємною частиною .

Пунктом 7 розділу II Порядку №14 передбачено заповнення усіх показників Декларації (крім додатків) у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.
Тобто вартісні показники розділів Декларації заповнюються лише у гривнях без копійок.
У Додатках 1 та 1 прим. 1 офіційний курс гривні до євро, встановлений Національним банком України, що діє на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація товару (продукції), зазначається у гривнях з округленням до чотирьох знаків після коми.
Округлення вартісних показників у Додатках до декларації здійснюється відповідно до приписів, викладених у самих додатках, якщо інше не передбачене Порядком №14, а саме:
- в графах 15, 16 та 17 Додатка 1 вказуються суми податкового зобов’язання нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗУД, заповнені у гривнях з копійками та округлена до двох знаків після коми;
- у графі 20 Додатка 1 прим.1 проставляються суми податкового зобов’язання з акцизного податку, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД, в гривнях із заокругленням до чотирьох знаків після коми;
- суми податкового зобов’язання, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД, у додатку 2, 5 та додатку 7 заповнюються у гривнях з копійками з відповідним округленням до двох знаків після коми;
- у додатках 3 та 4 суми податкового зобов’язання, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД, заповнюються у гривнях з копійками з відповідним округленням до трьох знаків після коми.
Підсумкові суми податкового зобов’язання у зазначених додатках зазначаються з округленням до цілого значення (у гривнях без копійок).
Додаток 6 до Декларації в частині розрахункових даних заповнюється у гривнях з двома знаками після коми (у т.ч. сума податкового зобов’язання з акцизного податку за гр.5 та за гр.6); підсумкова сума за Додатком 6 зазначається у гривнях без копійок, округлення сум відбувається за загальновстановленими правилами.
Додаток 8 до Декларації заповнюється відповідно до вимог розділів, які він уточнює – тобто у гривнях без копійок.

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією