Популярне

Українські топ-менеджери: амбітні, досвідчені, але з поганою англійською

Топ-менеджери належать до тієї категорії пошукачів, яким знайти роботу складніше, ніж іншим. У середньому на одну вакансію претендують 12 спеціалістів, а в деяких проф. областях конкуренція сягає 30 пошукачів на вакантне місце.

Ситуацію погіршує ще й те, що роботодавці дуже уважно ставляться до вибору людини, від якої залежить розвиток компанії, і висувають досить жорсткі вимоги до претендентів на топові позиції. Міжнародний кадровий портал hh.ua підсумував дані сайту й результати опитування, і склав портрет тих, хто стоїть на вершині бізнесу.
Як показали дані опитування, «скляна стеля» в українському бізнесі — явище не рідкісне. Жінки значно рідше, ніж чоловіки, входять до топ-менеджменту компанії. Серед шести керівників вищої ланки лише одна представниця прекрасної статі. Більшість українських топів — старші 35 років, і йшли до цієї посади досить довго (досвід роботи понад 6 років). 86% не лише досягнули успіхів у кар’єрних звершеннях, але й завели сім’ю. Дві третини мають вищу освіту, інколи декілька. Але є і такі, хто завдячує досягненнями самоосвіті, наполегливості й хисту.
 

Двоє із п’яти знають англійську мову на досить високому рівні (читають професійну літературу, можуть проходити інтерв’ю або вільно спілкуються іноземною мовою). Проте третина не мають навіть базових знань.

Якщо ж ідеться про зовнішність, то тут доводиться відповідати посаді. Понад половина на роботу ходять у офісному діловому костюмі, дещо більше третини віддають перевагу стилю smart casual і лише 10% дозволяють собі будь-який зручний одяг. Як правило, в гардеробі топ-менеджерів переважають темні тони, проте не рідкісне вбрання яскравих кольорів. Також українські топи віддають перевагу стриманим та практичним аксесуарам, зокрема годинникам, окулярам, портфелями чи сумкам, краваткам для чоловіків.

Як правило, співробітники вказують на позитивні риси характеру керівників їхніх компаній. Серед особистих якостей топ-менеджерів передусім зазначають упевненість у собі, відповідальність, комунікабельність, тактовність і працелюбність. Проте до десятка особистих якостей також входять гордовитість, самозакоханість і грубість.

За спостереженнями підлеглих, кожен другий керівник компанії повністю задоволений собою. Дещо менше половини — швидше задоволені. Незадоволених украй мало — не більше 5%.
Топ-менеджери є одними із найбільш високооплачуваних спеціалістів на українському ринку праці. У середньому їм пропонують 20-25 тис. грн у столиці та 15 тис. грн у регіонах. Рівень винагороди варіюється залежно від проф. сфери й інколи сягає 50 тис. грн (наприклад, у ІТ). Зарплатні очікування самих топів перевищують зарплатні пропозиції на 25-30%. У Києві топ-менеджери у середньому хотіли б заробляти 25-30 тис. грн, у регіонах — 20 тис. грн. Проте бувають випадки, коли керівники компаній у графі «бажана зарплата» зазначають 100 тис. грн.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua (в опитуванні взяли участь 847 респондентів із різних регіонів України), а також у результаті аналізу бази резюме hh.ua в жовтні 2016 року.
 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією