Популярне

Сам собі стартап. Який бізнес купують в Інтернеті?

День підприємця відзначають в країні з 1998 року відзначають у першу неділю вересня. Цей місяць — чудовий період, щоб на тлі пожвавлення ділової активності замислитись про власний бізнес.

За інформацією аналітиків сервісу оголошень OLX, найчастіше в інтернеті українці шукають кав’ярні, мобільні кавові машини, автомийки та онлайн-магазини.
У рубриці «Продаж бізнесу» є не лише пропозиції вже успішних підприємств. Пропонуються також і бізнес-моделі, технології або окреме устаткування. Очікувано, найбільше оголошень — з Києва та області, чимало з Дніпропетровщини та Харківщини.
Середня ціна бізнесу на продаж становить близько 635 тис. грн. Охочі розпочати власну справу можуть обирати між доволі доступним для придбання малим бізнесом і серйозними інвестиціями у вже наявні підприємства.
Існують також проекти, які обіцяють «швидкий заробіток онлайн». Подібні пропозиції необхідно розглядати дуже уважно, пам’ятаючи про безпеку.
Одна з найпопулярніших ідей бізнесу — відкриття власного бару чи кафе. Починати з нуля доволі складно, однак можна придбати франшизу (право на користування брендом і бізнес-моделлю) іншого закладу, наприклад, одеської мережі Home Bar Doska за 4999 доларів (приблизно 133 тис. грн). До неї належать бренд, концепція, рецептура кухні та бару, фірмовий стиль, а також консультативний супровід.
 
Якщо відкриття та утримання ресторану чи бару здаватиметься надто складним, можна обрати мобільну кав’ярню. «Кавамобіль» на базі Renault Kangoo, оснащений італійськими кавовими агрегатами 2016 року, пропонують за 7500 доларів (приблизно 199 500 грн). Продавець надає консультації новоспеченому бариста із закупівель інгредієнтів і користування кавомашиною.
 
Не в кожного є бажання залишатися в галасливому мегаполісі. Рух дауншифтингу — відмова від корпоративних високих посад і переїзд за місто — набирає все більшої популярності. Поєднати приємне з корисним можна, наприклад, придбавши невеличкий завод з виробництва молока й сиру у Вінницькій області. Оснащене підприємство із землею і налагодженими ланцюгами постачань і збуту пропонують за 1,3 млн доларів (приблизно 34,6 млн грн).
 
Для творчих людей і тих, хто любить дарувати свято іншим, пропонується місце в супермаркеті, де можна реалізувати подарунки, сувеніри та повітряні кулі. Повітряні кулі надувають гелієм із встановленого балона. Такий яскравий малий бізнес продають за 35 тис. грн.
 
Ще одним популярним варіантом початку власної справи для українців стає покупка автомийки. Одна за пропозицій – діюча мийка на столичному шосе, у відмінному стані, із кімнатами для очікування та для відпочинку співробітників, інтернетом, опаленням і ТБ. Орієнтовна ціна — 25 тис. доларів (приблизно 665 тис. грн). Утім продавець готовий торгуватися.
 

Довідка
OLX (раніше Slando) — сервіс оголошень №1 в Україні. Українська база майданчика налічує понад 11 млн. оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн. нових пропозицій. У середньому нове оголошення публікується кожну секунду. Ресурс входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців за даними компанії Gemius (Fusion панель, травень 2016). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс щонайменше один раз на місяць.

Оксана Венгровська, PR-менеджер OLX
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією